risingphoenix.hu
Főoldal / Bemutatkozás / Dali-Tarot / Csakra kártya / Angyal kártya / Kapcsolat-Árlista / Vendégkönyv

Rising Phoenix
Dali-Tarot

Menü

Bolond
Botok Ásza
Mágus
Igazság
Főpapnő
Világ
Végítélet.

Egyik személyes kedvenc tarot kártyám a Dali-tarot. Dali a tarot jelentését teljesen új szintre emelte. Nagyon jól festette le az ember belső világát képekben. A szétfolyt idő a képeken a pillanatban rejlő idővonalakat láttatja. A pillangók, amiket a lelki segítség szimbólumaként ábrázol Dali, rengeteg képen megjelennek. A következő hét kártya szimbolizálja leginkább a felszabadulás folyamatát:
A Bolond, a Botok Ásza, a Mágus, az Igazság, a Főpapnő, a Világ és a Végítélet.

1. A Bolond

thefool

Könnyed és vidám. Vagy azért, mert az út elején (0.) és még nem tudja, mi vár rá. Vagy nagyon is tudja már, milyen az út. Átáélt már minden jót - rosszat egyaránt. Nem kábul el a jóktól, de rosszak sem riasztják el. (22.) Kezdet és Vég. A járt utat elhagyod a járatlanért, új világokat ismerhetsz meg. Persze, ezért mindenki bolondnak fog tartani, mint ahogy Colombust is annak tartották, amikor új utak keresésére indult. Önbizalom, és hit szükséges hozzá.
A bal felső sarokban a héber "S" betű - Sin: azaz fog. A "0" szám, a "nulla", azaz a "semmi" latin szóból származik, melyből minden lehet. A "22"-es szám szimbolikus szám, benne van az új élet ritmusa.
A jobb alsó sarokban a Skorpió asztrológiai jele látható: rendkívüli energiák, mély, elemző gondolkodás. Szenvedélyes, a teljes életre törekszik.
"Megmaradtam valaminek: bohócnak.
Ez sokkal magasabb pozíciót biztosít, mint bármely politikusé."

Charlie Chaplin
Vissza

2. A Botok Ásza
Esély a csúcsra

Ace of Staffs

 

Meg kell ragadni a lehetőséget, ki kell törni a kellemes, ám egyhangú életből. Nem szabad megelégedni azzal, hogy pusztán fizikai igényeink legyenek kielégítve. További kibontakozásra van lehetőség. Az örömetli alkotótevékenység új perspektívákat ad az életünkenek, megtölti szenvedéllyel. Ebben a tűzben tudjuk ismételten újjászülni magunkat, mint a főnix.
"Az álmok most valóra válhatnak."
Vissza

3. - A Mágus

The Magician

"A keretek arra valók, hogy áttörjék őket."
A világ megismerése a polaritáson keresztül lehetséges. Akkor találjuk meg az arany középutat, ha ismerjük a végleteket, a két szélső értéket, a feketét és a fehéret (jin-yang).
A Mágus az Út, a praxis kezdetét jelenti. Megszereztük a Tudást, most át kell ültetnünk a gyakorlatba.
A bal alsó sarokban a héber "A"-betű - Alef - : jó reményű kezdés, sikeres elindulás, végtelen lehetőségek. Az "1"-es szám szintén a kezdetet, az elindulást jelenti, mikor az isteni idea megjelenik az anyagban, és elindul, hogy felfedezze önmagát.
A jobb alsó sarokban a Nap asztrológiai jele látható (Oroszlán). Aktivitás, önbecsülés, önkifejezés.
"Légy akárki, csinálj akármit, ha valamit igazán akarsz, az azért van, mert ez a kívánság a Mindenség lelkében született meg. Ez a Te küldetésed a Földön"
Paolo Coelho: Az Alkimista

Vissza

4. - Az Igazság
Tisztesség és Tisztaság

Justice

Jobb kezében a Mérleg, szeretettel, de részrehajlás néklül mérlegeli a tényeket. Bal kezében a Kard, az Ész, a logika fegyvere, mellyel érvényesíti az Igazságot. Ahhoz, hogy az Igazságot teljes egészében megláthassuk, le kell meztelíteni a tényeket. Sokszor a rárakódott érzelmek és az általuk gerjesztett illúziók elfedik a dolgok valódi természetét. Így hamis képet kapunk - a saját érzelmi szűrőnkön másmilyennek látjuk a Világot. Ha megszabadulunk az előítéleteinktől, és a dolgokat a maguk "Ürességében" szemléljük, az Abszolút Tudás közelébe jutunk, és ez a lézező legerősebb Mágia.
A bal felső sarokban a héber "H" betű - "Heth": "Kilégzés", az Élet az Igazság kiáradása.
A "8"-as szám, az anyagba rejtett energiák áramlása a spirituális dimenziók felé, majd vissza az anyag felé - ez az Örök Körforgás. A fektetett "8"-as a Végtelen jele.
A jobb alsó sarokban a Mérleg asztrológiai jele látható: tisztázás és mérlegelés, egyensúly és harmónia.
"A bölcsesség legfőbb tiszte és tanújele, hogy a tettek a szavakkal összecsengjenek, hogy az ember mindenütt egyenlő és azonos legyen őnmagával."
Vissza

5. - A Főpapnő

The High Priestess

Mindaddig, míg rejtett szenvedélyeink fogságában vagyunk, nem pillanthatunk bele az "Örökkévaló" titkaiba. Ha a tudattalanból érkező, kontrollálatlan lángolások elborítanak bennünket, nem érthetjük meg, mit is akar velünk az isteni Gondviselés. Figyelni kell a megérzéseket, jeleket, hallgatni a Belső Hangra.
A bal felső sarokban a héber "B" betű - "Béth": "Ház"-at jelent, melyen ajtó van. Isten háza. Átvitt értelemben az arc a ház, és az ajtó lehet a száj, melyen keresztül az Igazság eljut hozzánk.
A "2"-es szám a polaritás száma, az anyagban megnyilvánuló dualizmus, a kiáradás és összehúzódás, az örök mozgás, a ritmus.
A jobb alsó sarokban a Hold (Rák) asztrológiai jele látható: legjellemzőbb tulajdonsága az állandó változás. Érzelmes, érzékény, ösztönös, intuitív.
"A nagy gondolatok az értelemben, az örökérvényű bölcsességek a szívben fogannak"
Vissza

6. - A Világ
Utazás a világ középpontja felé.

the world

Mindazt az energiát és tapasztalatot, amit a hosszú, nehéz út során összeszedtünk, most kell felhasználni, hogy megismerjük, és megszelídítsük a sötétben lapuló, rácsok mögé zárt fenevadat, személyiségünk legnehezebben kezelhető részét, félelmeinket, eltitkolt tulajdonságainkat. A képen látható 3 Grácia lehet, a Hit, Remény, Szeretet. Az Ő erejük segítheti napvilágra a bezárt szörnyet segít, hogy szembesüljünk vele, megismerjük és megértsük, és megtaláljuk a helyét az életünkben. Ha megismertük és elfogaduk, nem tud kísérteni kívűlről, hatástalanítjuk, és így teljes szabadágban lesz részünk.
A Világ a lelki érettség kártyája, mely a külső és belső világunk ismeretéé. Ezután a világ már az örömteli célbaérést jelenti.
A bal felső sarokban a héber "T" betű - "Táv": "Lezárás", egy időszak befejezése.
A "21"-es szám világi, lelki, szellemi sikerek, bölcsesség mind a 3 szinten.
A jobb alsó sarokban a Bika asztrológiai jele látható: körültekintés, céltudatosság, szépség és harmónia külső és belső tulajdonságainkban egyaránt.
"A világ megismerése érdekes, hasznos, gyönyörködtető, félelmes vagy tanulságos; önmagunk megismerése a legnagyobb utazás, a legfélelmetesebb felfedezés, a legtanulságosabb találkozás."
Márai Sándor

Vissza

7. - A Végítélet
A megváltó Feltámadás

Judgement

A kártyán a Feltámadás pillanata tárul elénk. Angyal fújja a harsonát, és a kriptából kiemelkedő Jézus üdvözült arccal fordul a Fény felé. A lélek mindkét oldalának (Animus - Anemia) tudatossága és harmóniája szükséges ahhoz, hogy megszülethessék az új, spirituális Én, melyet az angyal harsonája szabadít ki a sírból. A kagyló köpenyébe került porszem köré - nehéz, szenvedésekkel teli időszak után - végre gyöngyöt izzad.
"Végre kint vagyunk a gödörből!"
A bal felső sarokban a héber "R" betű - "Res": "Fej", boldogság, örök élet.
A "20"-as szám az örök megújulás száma.
A jobb alsó sarokbana Halak asztrológiai jele látható: fantázia, érzékenység, szeretet.
"Álmomban jött Szerelmem, s halva lelt. Ő szájon csókolt, s életre keltem - de új életre, mint a Föld királya"
William Shakespeare
Rómeó és Júlia

Vissza

Partnerek:

freedom-photo.hu

matek-wigyorival.hu

Kimbo's Tattoo